De Woonwijzer

Over ons

Na 7 jaar als bediende te hebben gewerkt in de Antwerpse vastgoedwereld, was het voor Tom tijd voor de grote stap: een eigen vastgoedkantoor. Daarnaast was er De Woonwijzer en haar bestuurder Lynn Van Koeckhoven, reeds sinds 2000 een gekende naam in Wijnegem en omstreken.

In 2021 besloten Lynn en Tom de krachten te bundelen. Want samenwerken wérkt. Jarenlange ervaring en jeugdig enthousiasme vonden elkaar in het vernieuwde "De Woonwijzer". Nieuw kantoor, nieuwe huisstijl en logo en een nieuwe start.


NÓG EEN VASTGOEDKANTOOR, HOOR IK U DENKEN...

Inderdaad! Want zoals een bevriend projectontwikkelaar ons zei: "er zijn al veel te veel vastgoedkantoren, maar voor een écht goed kantoor is er altijd plaats".

Want dat is wat we willen zijn: een écht goed vastgoedkantoor. Daarom zullen we in alles wat we doen onze 5 waarden uitdragen: betrouwbaar, eerlijk, betrokken, gepassioneerd én menselijk.


Bedenk trouwens dit: door te werken met een kleinschalige speler haalt u niet alleen meer persoonlijke aanpak in huis,
u ondersteunt zo ook de droom van een ambitieuze zelfstandige.


Hartelijke groeten,

Lynn en TomOnze opvallende immoborden

Opvallen doe je zoals het hoort: in stijl.

Wij wijzen met onze immoborden figuurlijk maar ook létterlijk kandidaat-kopers en -huurders de weg naar uw nieuwe (t)huis!


Uw woning geniet zo van een opvallend, origineel immobord en zal meteen de aandacht trekken van passanten.


Onze naam...

De Woonwijzer doet wat het zegt, nl. de wegen wijzen naar uw nieuwe woonst. Maar ook door haar servicegedreven aanpak en voortdurende zoektocht naar verbeteringen wijst De Woonwijzer de weg die elk modern en ambitieus vastgoedkantoor zou moeten volgen.

Geen makelaar van 13 in een dozijn, maar wel die makelaar waar u naar op zoek bent.


Onze diensten

VERKOOP: wij ontzorgen u van A tot Z. Zo starten we met een betrouwbare waardebepaling en stellen vervolgens uw pand zo aantrekkelijk mogelijk te koop. Wij organiseren kijkmomenten en informeren kandidaat-kopers tot in de details. Intussen zorgen we dat de hele papierwinkel op orde is. We verzorgen als tussenpersoon de onderhandelingen tussen koper en verkoper. We stellen een juridisch sluitende verkoopovereenkomst op. Tot slot zijn we ook bij de akte aanwezig, om de verkoop proper af te sluiten. Zo moet u enkel nog beslissen of u akkoord gaat met de geboden prijs, en voor de rest hebt u geen zorgen.

VERHUUR: ook hier ontzorgen wij u van begin tot einde. We stellen de woning professioneel te huur en organiseren bezichtigingen met kandidaten. We doen een volledige solvabiliteitscheck van kandidaat-huurders en stellen een bindende huurovereenkomst op. Vervolgens regelen we het papierwerk i.v.m. de huurwaarborg en de meters van de nutsvoorzieningen. Tot slot zorgen we ook voor de registratie van de relevante documenten.

SCHATTING: geen duizelingwekkende schattingen met de natte vinger, maar wel betrouwbare en onderbouwde waardebepalingen van uw vastgoed. Aan de hand van vergelijkingspunten van recente verkopen en huidig aanbod stellen we een onderbouwd en eerlijk rapport op, dat we u ook volledig toelichten. Bij ons dus geen onrealistische schattingen en commerciële prietpraat om u als klant binnen te hengelen, maar wel een eerlijke toelichting van iemand die de regio door en door kent.

RENTMEESTER: wil u als investeerder zorgeloos van uw rendement genieten, dan geeft u het privaat beheer van uw vastgoed aan ons uit. Wij zorgen voor alles: correcte inning van de huurgelden, indexatie, opvolgen van herstellingen, opvragen van de nodige offertes, eventueel aanmanen van wanbetalers, enzovoort. Zo hoeft u nergens nog iets van aan te trekken, want wij zijn het aanspreekpunt voor uw huuder!


Onze makelaars

Onze makelaars

Lynn Van Koeckhoven, een oude rot in het vak, heeft al vele watertjes doorzwommen de afgelopen 30jaar. Zo startte ze haar eigen vastgoedkantoor “De Woonwijzer” in het magische jaar 2000. De jaren die volgden wist ze zich al snel een weg te banen als geliefd, vertrouwensvol en juridisch zéér sterk onderlegde vastgoedmakelaar.

Gezien ze haar enorme kennis graag deelt, heeft ze als docente en als voorzitter van de examencommissie bij Syntra Metropool en Turnhout menig vastgoedmakelaars begeleid, alsook vele vastgoedbediendes waar ze les aan gaf bij het CVO in Antwerpen, Gent en Limburg. Ze heeft als stagemeester menig stagiairs helpen afstuderen bij het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars, waar ze ook nog lid was van de Uitvoerende Kamer. Lynn was ook ondervoorzitter bij het CIB Antwerpen.

Vandaag de dag specialiseert ze zich in erfbegeleiding. Zo optreedt ze op als coach/begeleider bij een overlijden en alles wat bij erfenis en successie komt kijken.

Onze makelaars

Tom De Koninck heeft intussen ook 7 jaren ervaring op de teller. Met een masterdiploma communicatiewetenschappen startte hij in 2013 als marketing- en vastgoedbediende bij Ulvenhout Vastgoed. In 2015 nam hij de verantwoordelijkheid voor de makelaars- en rentmeesterafdeling op zich en bouwde zo kantoren uit in Antwerpen en 2 in Limburg. In de daaropvolgende jaren nam hij als commercieel manager ook de uitbouw van de beheerafdeling van Ulvenhout Beheer voor zijn rekening.

In 2020 was het echter tijd voor een volgende stap in zijn carrière en startte hij zijn eigen vastgoedkantoor, "Koning Vastgoed". In 2021 besloot hij echter de krachten te bundelen met Lynn, en liet de makelaarsactiviteiten van Koning Vastgoed opgaan in die van De Woonwijzer. De rentmeesteractiviteiten blijven echter actief onder de commerciële naam Koning Vastgoed.

Onze makelaars